2010s

Home/2010s

Condo on the Beach: Sauna Replacement Bathroom

2017-05-30T20:48:11+00:00

Rodriguez Residence
2016 | Pacific Beach

The other downstairs bath is a regular rectangular shaped bath like the master bathroom, so its layout is similar: one long wall with cabinets, a very large 48″ wide trough vessel sink, the other wall with walk in shower and toilet. With the exception of the full length tiled-in mirror in the master bath, this bathroom has all the same elements only in a smaller footprint with different material choices save for the cabinetry, which preserves both the style and material choices made upstairs.

Condo on the Beach Makeover: Relocated Bathroom

2017-05-30T20:47:44+00:00

Rodriguez Residence
2016 | Pacific Beach

The middle bath with the Wind tub by Neptune is a very unusually shaped tub. The shape of that tub, in my opinion, is the only thing that made the space viable for this room to house a full bath with tub, which was imperative because of very young grandkids. You will see this same tub in other projects in similar unusually shaped rooms. It is my go-to tub for rooms like this. The client chose floor-to-ceiling subway style 3 x 6 carrara marble tiles for the entire room, creating a very clean and simple look that’s very different than the master or the other downstairs bath.

Condo on the Beach Makeover: Downstairs Bedrooms

2017-02-03T20:43:42+00:00

Rodriguez Residence
2016 | Pacific Beach

All of the bedrooms on the lower floor were successfully configured to accommodate a queen size sleeping surface. The two outer bedrooms in the row of three along the beach facing exterior wall have custom built queen size beds with storage drawers, headboards, and shelving made with the traditional charcoal glazed snow white thermofoil used in the other major rooms of the home.

Condo on the Beach Makeover: Lower Floor

2017-02-03T20:52:57+00:00

Rodriguez Residence
2016 | Pacific Beach

We put a lot of functionality into the new smaller laundry room, adding storage cabinets above the washer and dryer, counter space, and pull out hampers.

All the closets downstairs have the same color melamine cabinets, Panolam S431 willow grey with combinations of open shelves, pole, and drawer. Depending on the width of the closet, they have either sliding frameless mirrored doors or bi-fold frameless mirror doors for closets with narrower openings.

The Beach Bench and storage area at the back door was created after we talked about what the client needed to store their for use on the beach. We created the bench with storage below, overhead open shelf storage, and a series of hooks and bungee cords to meet their needs.

Condo on the Beach Makeover: Master Bath

2017-02-03T22:55:15+00:00

Rodriguez Residence
2016 | Pacific Beach

The new master bathroom was completely reconfigured. The toilet was moved to the wall opposite its original placement to allow for larger sink storage cabinetry that now runs from wall to wall and a change from a single sink vanity to a double sink configuration. A large deck mount tub shower combination was removed and replaced with a new walk-in shower with no doors. This bathroom incorporates all my functional bath concepts: convenient storage, higher counter tops, functional and beautiful shower with no door, effective venting and heating, and good lighting.

Condo on the Beach Makeover: Master Suite

2017-02-03T20:58:52+00:00

Rodriguez Residence
2016 | Pacific Beach

Most of our work on the upper floor was directed towards making the master bedroom suite more usable. We closed off a large window and installed two smaller ones that allowed us to move the bed along that outside wall. There is no view from this window, only the apartment building next door. Since beach area is notoriously noisy, with lots of short-term renters and late night parties, sound insulating the wall and closing it off with smaller ultra quiet windows was high on our client’s wish list to help them sleep better at night. It also changed the orientation of the king size bed to better fit the room shape and allowed us to place an entertainment system opposite the bed, which covers and hides a curved wall created by the spiral staircase.

Weathered and Distressed Bird Sanctuary Kitchen

2017-08-09T00:08:33+00:00

Like most of my clients, the kitchen was the focal point of their most precious activities and interactions. They needed a more functional kitchen that would make their time spent in the room more enjoyable. This couple had two passions that were the focus of this project: wine (and the food that goes with it) and their collection of exotic birds.Our challenge was to create a new kitchen in the same place that did not feel and look as cramped as the original.