Rounded Wonder Kitchen

Home/Rounded Wonder Kitchen
Rounded Wonder Kitchen 2017-01-20T00:01:53+00:00

Project Description

 

View Fullscreen

Gordon Residence
Major Kitchen Remodel & Bath Remodel
1983 | La Jolla, CA

Alterations

  • Removed section of interior bearing walls that separated a study from the kitchen and breakfast area and hall.
  • Closed off original study door so old study now is open only to the kitchen and became the family room that was missing from this home
  • During removal of this interior wall we discovered that it unexpectedly housed the main plumbing drains for an upstairs bath
  • So as happens in some major remodeling projects, on the job problem solving and good communication and cooperation between the customer and contractor were needed to overcome this hurdle
  • Recessed florescent lights into ceiling to meet the building code of that time period

Kitchen Remodeling Details

  • Cabinets Manufactured by Danilo Nesovic
  • Cabinet Finish: Gray laminate
  • Part of these cabinets (sink area U-shape base cabinets) were original cabinets that we refaced to match the new cabinets, added to reshape the room new cabinet layout
  • Curved cabinets to all ends and give this kitchen a unique soft look which became its theme
  • Built an entertainment center in family room whose cabinets wrap around the wall to become a desk area in kitchen and breakfast area
  • White laminate countertops and full tile backsplash and tile inset into counter around cooktop area for built-in protection for hot pans in that area
  • Hardwood floors set at diagonal tie the rooms together while making the cabinets and furniture stand out

Bath Remodeling Details

  • Cabinets Manufactured by Danilo Nesovic
  • Cabinet Finish: Gloss black laminate
  • Black granite countertops
  • Vinyl floors

Project Credits

Kitchen and Bath Design: Danilo Nesovic

Kitchen and Bath Remodeling: Danilo Nesovic

Contractor: Danilo Nesovic

Project Overview

In this La Jolla home we did major structural alterations to turn the area of an unused study into a family room open to the kitchen and breakfast area. The use of curved cabinet ends to softened the transition between each area created a very inviting living space.