Modernized Mountain Remodel

Home/Modernized Mountain Remodel
Modernized Mountain Remodel 2017-01-19T03:42:57+00:00

Project Description

 

View Fullscreen

Austerlitz Residence
Kitchen Remodel
1996 | La Mesa, CA

Complete Kitchen Remodel

If you compare the pictures of this kitchen with the same kitchen we did for this client in 1981 you will see striking similarities in the basic functional layout.

  • The colors, textures, materials, and accent details have changed dramatically in this updated version of this kitchen
  • High gloss white hand polished polyester cabinet fronts have a mirror-like quality
  • Black recessed C-channel separates doors to allow for finger pull operation with no visible handles or pulls
  • Black toe kicks on the base cabinets give them a floating appearance
  • Luna pearl granite counter tops with black granite full splash pull together the gloss white and black trim
  • The two black lighted display cabinets that flank the island back are actually made entirely of black granite
  • Curved solid glass open shelves with display lighting shining thru is a great place for the artwork as shown
  • A new bow window was added behind the sink
  • The original skylight channels were repaired and opened up
  • New marble and granite floors
  • The location of all the original design functional elements remained the same from the 1981 project: refrigerator, sink, microwave, ovens, cooktop, and desk

Kitchen Remodeling Details

  • Cabinets Manufactured by Danilo Nesovic
  • Cabinet Finish: White hand-polished polyester finish
  • Granite countertops and full backsplash
  • Marble & granite floors
  • Double ovens
  • Built-in microwave
  • Cooktop with down vent

Project Credits

Kitchen Design by Danilo Nesovic

Kitchen Remodeling by Danilo Nesovic

Contractor: Danilo Nesovic

Project Overview

If you compare the pictures of this kitchen with the same kitchen we did for this client in 1980 you will see striking similarities in the basic functional layout – the colors, textures, materials, and accent details have changed dramatically in this updated version of this kitchen. The client felt this renovated kitchen is the one they would have built back in 1981 if their budget then would have allowed it. The fact that the client was insistent on not changing anything in the layout from the original kitchen design is a testament to how well the original solution fit this client’s needs and maximized the utility of the space in which this kitchen resides.

 

Related Projects