Archway Allurement Kitchen

Home/Archway Allurement Kitchen
Archway Allurement Kitchen 2017-01-19T03:43:00+00:00

Project Description

 

View Fullscreen

 

Ewing Residence
Kitchen Remodel
1982 | La Jolla, CA

Kitchen Remodel

  • Our main task was to give the original small galley kitchen a feel that is was bigger and to bring in more natural light to both the kitchen and dining room.
  • Removed majority of wall between kitchen and dining room, leaving enough to hide cookware and items on counter in kitchen from view of dining room. Also, sculpted the opening to match the existing main entry to the dining room
  • Vaulted ceiling in kitchen to match dining room.
  • The window over the sink was enlarged to allow maximum view and light to enter
  • These alterations created an area in which the dining room maintained its individual identity without being viewed as part of the kitchen, while also giving the kitchen the feel of an island kitchen in a larger room. Both rooms became brighter with more expansive views and natural light

Kitchen Remodeling Details

  • Cabinets Manufactured by Seimatic
  • Cabinet Finish: White laminate
  • Granite countertops
  • Hardwood floors to match existing dining room floors
  • The vaulted ceiling allowed us to add a second row of wall cabinets about the first for extra storage of seldom used items
  • View the pictures to see all the storage options added to this kitchen, which included a fold away step stool to reach the taller wall cabinets

Project Credits

Kitchen Design: Danilo Nesovic and Rick Fahmie

Kitchen Remodeling: Danilo Nesovic

Contractor: Danilo Nesovic

Project Overview

In this kitchen remodel our task was to open the kitchen up and make it feel bigger without actually adding any additional floor space. We did two things to accomplish this: First, we removed most of an original wall that separated the kitchen from the dining room. As you can see from the photos we sculpted this opening to match the existing style of the main entry to the dining room. We also left a short section of the original wall 42″ tall so it would block the view of pots and other utensils on the cook top and counter from the dining area. This created the depth and feeling of an island kitchen, while still maintaining the separateness and visual integrity of the dining room. The second thing we changed was to vault the kitchen ceiling to match the dining room. That element gave more height and volume to the kitchen which also made it feel much bigger. The use of new white laminate cabinets also aided in creating the feel of a bigger kitchen.

Related Projects